woensdag, december 28, 2005

Zeeman in Frankijk

Een van mijn voornaamste taken als correspondent in Parijs is het zoeken naar de links tussen Frankrijk en Nederland, liefst een klein beetje onverwacht. Zo schreef ik al eens over een apenpark in de regio Poitou-Charentes dat destijds een Nederlander aan het hoofd had, over Nederlandse woonboten aan de Seine en over een barokfestival in de PĂ©rigord, georganiseerd op initiatief van dirigent Ton Koopman.
Ook maak ik verhalen over bedrijven die het proberen in Frankrijk, zoals een bedrijf dat auto's uitdeukt en goede zaken doet in de buurt van Lyon, omdat het daar vaak hagelt. En natuurlijk over fusiebedrijf Air France-KLM.
Tijdens twee uitstapjes in Noord-Franse steden ontdekte ik dat ook Zeeman in Frankrijk aan de weg timmert. Met de hoge werkloosheid en de voortdurende economische crisis, die in grote delen van Noord-Frankrijk nog heviger is dan elders in het land, lijkt me dat een slim idee.
Op de foto staat een vestiging van Zeeman in Boulogne-sur-Mer, waar ik een klein jaar geleden was voor een reportage over de honderdjarige herdenking van het eerste universele congres van Esperanto. Maar da's weer een heel ander verhaal...

0 Reactie(s):

Een reactie posten

<< Home