vrijdag, december 23, 2005

Varkenssoep

Een week die voor mij deels in het teken stond van (schrijven over) racisme maar even in stijl afsluiten: de bijzonder foute organisatie Soulidarietà (nauw verbonden met Bloc Identitaire) - het Front National is bij hen vergeleken een gematigde partij - heeft besloten soep uit te delen aan blanke daklozen. Zij doen dat in Nice.
Om er zeker van te zijn dat er geen moslims of joden meeprofiteren, delen ze varkenssoep uit. De reguliere daklozenhulporganisaties hebben een klacht ingediend, maar de gemeente kan niets doen: het is niet verboden varkenssoep uit te delen. In Parijs wilde het Bloc Identitaire spekjessoep uitdelen, maar dat werd wel verboden.

Labels:

2 Reactie(s):

Blogger Olivier van Beemen schreef...

Ik neem aan dat je 'stad' bedoelt. Good question. De genoemde reden in het persbericht waar ik het vandaan heb, is dat er geen 'administratieve toestemming' gegeven was. Ondanks de hoge mate van centralisering in Frankrijk kan Parijs het blijkbaar wel verbieden en Nice niet. Wellicht speelt ook nog mee dat Nice lang bestuurd is door een voormalig FN'er.

28/12/05 00:42  
Blogger Marloes de Koning schreef...

Fransen! Serven zijn er niets bij. Leuke blog.

28/12/05 12:45  

Een reactie posten

<< Home