donderdag, december 22, 2005

Bondy Blog

Wat een fantastisch idee. Het Franstalige Zwitserse weekblad L'Hebdo nam na de rellen in de Franse voorsteden geen genoegen met een aantal korte uitstapjes naar de wijken om verslag te doen. Het besloot een bureau te installeren in Bondy (zie foto links), een voorstad in le neuf-trois, het departement Seine-Saint-Denis. Daar begon het geweld vorige maand en was het het hevigst.
Iedere week komt een nieuwe journalist naar Bondy om verslag te doen. Iedere keer met een nieuwe invalshoek: een politiek, economisch, maatschappelijk. Het beste is dat ze niet alleen wekelijks een verhaal voor hun tijdschrift leveren, maar ook een weblog bijhouden, waarop ze een paar keer per dag hun belevenissen vertellen. Bijzonder indrukwekkend.
Dankzij een artikel in Le Monde raakten de Franse media ook op de hoogte van het blog. Vandaag ging ik erheen om met de de huidige bewoner, Paul Ackermann, te praten. De regionale editie van het journaal van de zender France 3 was er ook (zie foto onder). Mijn bevindingen staan zaterdag in de GPD-kranten.
Grappig is dat de eerste aanwezige Zwitserse journalist schreef dat zijn weekblad nu eens geen berichtgeving over de buitenwijken wilde leveren vanuit Genève of vanuit de luxe leunstoel in een mooie Parijse wijk als Saint-Germain. En wat deden de meeste Franse media die aandacht besteedden aan het blog? Zij interviewden Ackermann per telefoon of lieten hem naar hun studio's in Parijs komen. Afreizen naar Bondy (6,9 kilometer buiten Parijs) kwam niet in ze op.

0 Reactie(s):

Een reactie posten

<< Home