zondag, december 18, 2005

Kirikou

We kenden al:
Kirikou n'est pas grand, mais il est vaillant (dapper)
Kirikou est petit, c'est mon ami

Nu is er ook:
Kirikou est petit
Mais il réfléchit
(denkt na)

Kirikou est petit
Il nous nourrit
(of guérit: hij voedt en geneest ons)

Terwijl de internationale filmwereld in de ban is van een grote aap, maakt in de Franse cinema een klein bloot negertje de dienst uit: Kirikou. Vorige week kwam na Kirikou et la sorcière deel twee uit: Kirikou et les bêtes sauvages. Hoewel ik groot fan ben, gebiedt de eerlijkheid te zeggen dat de opvolger minder sterk is dan het origineel, zoals wel vaker het geval is. De tekenfilm bestaat uit vier aparte verhaaltjes, waarin de verstandige en dappere Kirikou steeds zijn dorp redt van de bedreiging die de heks (uit deel 1) nog steeds vormt. Het integrale avontuur Kirikou tegen de heks was spannender.
Twee bizarre weetjes: de film, die zich afspeelt in een niet gespecificeerd land in Afrika, wordt om mij onduidelijke redenen financieel gesteund door de regio Poitou-Charentes, waar voormalig premier Jean-Pierre Raffarin vandaan komt en waar de potentiële presidentskandidate Ségolène Royale nu de dienst uitmaakt.
En ik heb gehoord dat de tekenfilm niet in Amerika vertoond mag worden, omdat Kirikou voortdurend poedelnaakt rondloopt. Bovendien zijn de vrouwen in zijn dorp en de mooie heks topless. Daar kun je kleine kinderen natuurlijk niet mee choqueren.


Labels:

0 Reactie(s):

Een reactie posten

<< Home