woensdag, december 13, 2006

Gematigde campagne Jean-Marie Le Pen


Jean-Marie Le Pen hoopt net als in 2002 de beslissende tweede ronde te halen bij de presidentsverkiezing volgend voorjaar. Hij doet het goed in de peilingen. Eentje dicht hem zelfs 17 procent toe.
Gisteren maakte dochter Marine Le Pen de affiches bekend voor de nieuwe campagne. Die is duidelijk gericht op gematigdheid. De naam van het Front National ontbreekt in het geheel. 'Links en rechts hebben er allebei een rommeltje van gemaakt, stem Le Pen', is de boodschap. En om ook migranten aan te sporen op hem te stemmen, wat ook bij vorige verkiezingen vaker voorkwam dan je in eerste instantie zou verwachten, toonde een van de zes posters een (half-)donker meisje. Terzijde: haar zichtbare roze onderbroek zou voor de linkse kandidate Ségolène Royal, bekend als moraalridder van de socialisten, reden genoeg zijn dit meisje naar huis te sturen met de boodschap zich behoorlijk aan te kleden.

Labels: ,

5 Reactie(s):

Anonymous Anoniem schreef...

Ascenseur social? "Sociale lift"? Wat bedoelen ze daar in godesnaam mee?

13/12/06 18:32  
Blogger Rene Smit schreef...

Het feit dat je omhoog kunt in de sociale ladder door bijvoorbeeld scholing. Het FN gelooft er dus niet in, net als in de nationaliteit, assimilatie (een mooi woord voor integratie???) en laïciteit, de scheiding tussen kerk en staat

14/12/06 00:47  
Anonymous Anoniem schreef...

Ik vroeg me laatst af of Frankrijk het enige land in Europa is met een echte Jerry Springer rip-off. Ik heb het over dat programma "ça va se savoir"...geen idee hoe die vent heet...Ik kon me niet voorstellen dat zoiets in nederland zou werken. Misschien heb ik het mis...

De vraag is of er iets te zeggen valt over de relatie Jerry Springer show en cultuur van een land...

14/12/06 12:38  
Blogger Olivier van Beemen schreef...

Dat programma heb ik nog nooit gezien. Zal eens kijken.

De sociale lift is inderdaad de mogelijkheid voor iedereen carrière te maken, ook als je niet tot de elite behoort. Succes op basis van verdiensten: de meritocratie. Het is een van de pijlers van égalité, de gelijkheid uit het Franse nationale devies.

14/12/06 16:21  
Blogger Rene Smit schreef...

égalité??? Zit dat nog in de Franse vocabulaire???

14/12/06 23:39  

Een reactie posten

<< Home