dinsdag, juni 19, 2007

Regering Fillon 2

Door het ontslag van Alain Juppé kent de Franse regering enkele belangrijke veranderingen. Jean-Louis Borloo neemt de plek in van Juppé op het 'superministerie' van Milieu en Duurzame Ontwikkeling, Christine Lagarde (lees hier een interview vorig jaar) schuift door naar Economie en Werkgelegenheid en Michel Barnier (ex-eurocommissaris en in 2004-2005 op Buitenlandse Zaken) neemt Landbouw van haar over. Enkele opvallende staatssecretarissen zijn rugbycoach Bernard Laporte (Sport), Ni Putes Ni Soumises oprichtster Fadela Amara (Stadsbeleid) en het jonge talent Rama Yade, over vijftien jaar de eerste vrouwelijke en zwarte president van Frankrijk (you heard it here first). Zij komt bij Bernard Kouchner op Buitenlandse Zaken en gaat zich vooral bezighouden met mensenrechten.

Labels: , ,

2 Reactie(s):

Anonymous Anoniem schreef...

Ouf! Met zoveel bravoure werd Hirsi Ali, dochter van Magan, ook gepresenteerd. Ik hoop dat het Rama Yade beter vergaat. Toch een beetje typisch dat vrouwelijke allochtone talenten in de politiek ineens de hoogte in worden geschoten door politiek correcterige partijbonsen, met dito journalisten als hulpraket. Moet je niet aan meedoen, vind ik.

19/6/07 20:15  
Blogger Rene Smit schreef...

Ik denk dat de "allochtone" ministers een rolmodel kunnen zijn voor de "allochtone" jeugd. Elke media-aandacht helpt daarbij!!!! Continuez!

22/6/07 00:28  

Een reactie posten

<< Home