zondag, juni 17, 2007

Ségolène Royal en François Hollande uit elkaar

Echtscheiden kunnen ze niet, want ze zijn niet getrouwd. Hoe dan ook, de liefde tussen presidentskandidate Ségolène Royal en de socialistische partijleider François Hollande heeft de roerige verkiezingsperiode van de laatste maanden niet overleefd.
Vandaag kondigde Royal aan dat beiden uit elkaar zijn. Ze vertelde er niet bij sinds wanneer dat het geval is. Woensdag wordt meer bekend als het boek Les coulisses d'une défaite (Achter de schermen van een nederlaag) verschijnt, van twee Franse journalisten. Vandaag zei Royal dat men Hollande niet meer als haar compagnon (partner) moet presenteren. Dat is namelijk niet langer het geval.
Het paar leerde elkaar dertig jaar geleden kennen op de politieke kweekschool ENA, waar ze ook bij ex-premier Dominque de Villepin in de klas zaten. Volgens de auteurs van La femme fatale ging het anderhalf jaar geleden al mis toen Royal ontdekte dat Hollande (objectief gezien toch wel een 'liefdesklasse' lager dan zij*) een minnares had, een 'mooie, blonde journaliste'. Daar schreef ik laatst een verhaal over, onder meer in BN/De Stem.
Tussen de president en zijn vrouw is het ondertussen ook niet alleen maar koek en ei. Nicolas en Cécilia Sarkozy zijn ook een tijd uit elkaar geweest. Beiden hielden er een minna(a)r(es) op na, een zakenman voor Cécilia en (ook al) een journaliste voor Sarko. Chirac had het ook al eens met een journaliste, net als minister Jean-Louis Borloo en oud-minister François Baroin (beiden hebben een - andere - nieuwslezeres van France 2). Bij de laatste twee gaat het echter niet om minnaressen, maar om hun officiële geliefden.
Zo, dan kunt u de bladen bij de kapper weer netjes op hun plek laten liggen.

* de klassenstrijd is bij de PS nog geen verleden tijd

Labels: ,

1 Reactie(s):

Anonymous Anoniem schreef...

Over beet genomen worden.
Die Hollande et Royal kunnen er wat van.
Of beter, Royal zou met Hollande in het huwelijk treden. Ze was tegen de SMIC van 1500 euros brut....
Verder is niet gezien met haar mede socialisten dit weekend want de PS is van de militants.

Wij mogen blij zijn dat Sarkozy president geworden is ;-)

25/6/07 17:33  

Een reactie posten

<< Home