donderdag, februari 28, 2008

Ook dit is Frankrijk

Capucijnaapje op Ile Royale

En nog eentje, met mango

Ile du Diable, Duivelseiland

Les Iles du Salut voor de kust bij het plaatsje Kourou in Frans Guyana zijn nu drie paradijselijke eilanden, maar waren in het verleden een strafkolonie voor Franse misdadigers. Duivelseiland (Ile du Diable) was gereserveerd voor politieke gevangenen, van wie de ten joodse officier Alfred Dreyfus, ten onrechte van hoogverraad beschuldigd, de bekendste is.
Dat eiland is verboden terrein, het Ile Royale en het Ile Saint-Joseph zijn wel toegankelijk. De eilanden worden beheerd door de CNES, het Franse centrum voor ruimtevaart. Daarover later meer.

Labels: , ,

4 Reactie(s):

Blogger Bloem schreef...

Is dat niet het verhaal van Papillon?
Voor de rest ziet het er mooi uit!

29/2/08 10:42  
Blogger Simone schreef...

Prachtige foto's, hat zal vast een mooie reis geweest zijn. Nu maar hopen dat er geen recept volgt van capucijnerragout met mangosaus...
Zo'n recept zal vast bestaan, want Fransen eten tenslotte alllles.
Ben ook benieuwd of het de locatie is van de opnamen van de indrukwekkende film Papillon, die op vele verzoek herhaaldelijk vertoond is tijdens vroegere filmavonden op de Middelbare School.

29/2/08 12:35  
Blogger François schreef...

Er was ooit een docu op tv over deze plek. De gids in het programma vertelde: "they shot Papillon here" wat in de ondertiteling werd vertaald als: "Papillon is hier neergeschoten".
Maarre: als dit het Ile du Diable is, ben ik wel benieuwd naar het Ile du Dieu:-)

29/2/08 16:39  
Anonymous Anoniem schreef...

Papillon heeft ook in het gevang in Saint-Laurent-du-Maroni gezeten. De gevangenis staat er nog en er worden interessante rondleidingen gehouden.
Guyana is een mooi,erg mooi land,maar, er is altijd een maar, je moet er heel erg oppassen. . Maar ik meen zelfs dat de film er niet is opgenomen maar op jamaica

1/3/08 19:25  

Een reactie posten

<< Home