dinsdag, maart 10, 2009

Wat staat er op de foto? (76)

Wat staat er op de foto? Spelregels en prijs: hier.

Labels:

13 Reactie(s):

Anonymous Anoniem schreef...

Mijn allereerste gedachte was: dit is een grap van onze correspondent. Dit kasteel heeft immers iedere ware frankrijkganger ooit bezocht. Maar nee, een korte check op google toonde het tegendeel aan. Mijn Val was groot. En vanuit de diepte roep ik: Francois kom ons te hulp!
janA

10/3/09 13:10  
Blogger François schreef...

Okay, okay, ik wil wel even mee helpen. Wetend dat dit een voorgeproduceerde raadplaat is, die al dagen geleden werd ingepland, is het toch wat minder. De Correspondent is niet in ongeveer 46.45 minuten de 10 kilometer naar het Internetcafe gerend maar heeft iets met computers gedaan waardoor de opgave als vanzelf op de juiste dag en tijd opduikt.
Dat gezegd hebbend neem ik aan dat dit gewoon het huisje is waar de Correspondent zich heeft teruggetrokken om zich aan zijn boek te wijden. Reken maar dat ie een vette deal heeft met Gallimard, zoals Simone onlangs suggereerde, en dat het voorschot van de uitgever groot genoeg was om in dit pand de laptop uit te klappen, de absinth in te schenken en per dag een slof Gitanes leeg te roken (okay niet gezond maar het hóórt zo bij het schrijverschap).
Of het is een Franse dependance van het Land van Ooit waar Franse kinderen (véél beter opgevoed dan Nederlandse, zegt men) de baas zijn en waar ze ook -maar dan in het Frans- 'Tot ooit' zeggen.
Was u inmiddels al duidelijk dat ik niet het fainteste idee heb waar dit pand staat?

10/3/09 15:00  
Anonymous Anoniem schreef...

Château de Sarzay gok ik.
Gertjan

10/3/09 17:09  
Blogger François schreef...

Gertjan, even een snelle check gedaan op plaatjes en dan blijkt dat het gebouw op de foto als twee druppels water lijkt op het genoemde Chateau de Sarzay. Je zou zomaar winnaar kunnen zijn maar het enig jurylid waarmee nu niet gecorrespondeerd kan worden, moet dat officieel verklaren en dat kan dus nog een paar dagen duren.
Maar ik gok erop dat je helemaal en eerbiedwaardig en overtuigend gelijk hebt. Verbijt de spanning en wacht af...

10/3/09 23:11  
Anonymous Anoniem schreef...

Als trouwe lezer hier heeft het 76 foto's geduurd voordat ik wat meen te herkennen. Ik heb netjes op Francois gewacht, en geniet altijd van z'n analyse. Maar de beer is nog niet geschoten, dus die huid verkoop ik nog niet.
Gertjan

11/3/09 00:14  
Blogger emile schreef...

Gertjan, niet te bescheiden: het kan niet missen, dit is Chateau de Sarzay en het zou me niet eens verbazen als het tevens de "hut" is waar onze correspondent kluizenaartje speelt. Volgens www.sarzay.com is het immers ook een chambres d'hôtes.

11/3/09 08:42  
Blogger François schreef...

Toch kan ik me de reactie van Gertjan wel voorstellen. Als je na 75 foto's als eerste en enigste (zeggen we hier ter stede) een oplossing denkt te hebben dan wil je wel zeker weten of dat zo is voordat je met een elegante beweging je schoenen uitschopt en ernaast gaat lopen. Het Schrijvend Orakel moet spreken, pas dan is het echt. En ik zou eerlijk gezegd ook niet meteen afgaan op het premature gejuich van de reaxie-vakjes Hekking. Maar als..ik zeg als...als je overwinning dan bevestigd is, dan weet je pas wat er door je heen gaat (das ook wel handig want de mensen willen doorgaans van je weten wat er door je heen ging toen je het hoorde) en zul je ervaren dat er opeens een 'ervoor' is en een 'erna'. Heb geduld!

11/3/09 09:13  
Blogger emile schreef...

Wil weten dat Hekking een van mijn favoriete K&B personages was, is en blijft. En dan heb ik ook nog altijd een zwak voor Dirk en de gebroeders Temmes.

11/3/09 10:14  
Blogger Gertjan schreef...

Ik ben me bewust van de wellicht nakende historische gebeurtenis. Naast nieuwe grotere schoenen is wellicht een volledig nieuwe garderobe noodzakelijk. Maar het smaakt naar meer. Medepuzzelaars: een nieuwe concurrent is geboren.

11/3/09 11:55  
Anonymous Anoniem schreef...

Bravo Gertjan! Goed gevonden. En om in je eigen terminologie te blijven: trek vooral een grote broek aan.
;)

13/3/09 00:22  
Blogger Olivier van Beemen schreef...

Waar de fotoquiz - vrij naar ik meen Gary Lineker - een spannend spel dreigde te worden soms gespeeld door veel enthousiaste deelnemers en uiteindelijk met JanA als ik winnaar, feliciteer ik tegen alle verwachtingen in een nieuwe laureaat, Gertjan. Hulde.

13/3/09 11:04  
Anonymous Anoniem schreef...

Ineens, zomaar en per ongeluk een raadplaat gemist. En dan ook nog ontdekken dat er een nieuwe onbedorven pasgeboren winnaar in ons midden is...
Proficiat Gertjan! Welkom bij 't clubske.

Simone

14/3/09 20:07  
Blogger Gertjan schreef...

Onbedorven of pasgeboren lijkt me net wat overdreven. Ik ben niet zo piep. Met Francois ben ik het eens dat er een ervoor en erna is. De euforie dreunt nog door. Laat de volgende foto maar komen. I'm in the winning mood in slecht Frans.

15/3/09 01:22  

Een reactie posten

<< Home