maandag, maart 09, 2009

Voyage au bout de la nuit

Eugénie, Cassandre, Amandine, Christelle, Clémence, Anaïs. Het zijn de namen van de nachtmeisjes van de Franse commerciële zender Direct 8, eigendom van Vincent Bolloré. Dat is een van de mediavriendjes van Nicolas Sarkozy. Het was Bolloré die de president vlak na zijn verkiezingsoverwinning zijn jacht La Paloma ter beschikking stelde, dat ronddobberde voor de kust van Malta. En moest die arme Sarko daarheen met een lijnvlucht van Air Malta? Neen, Bolloré had ook nog wel een privé-jet dat de président élu mocht gebruiken.
Ik dwaal af. Wat doen de nachtmeisjes van Direct 8 tussen drie en zes? Kunnen hun activiteiten het daglicht niet verdragen? Welnu, zij lezen boeken voor. Soms een hele novelle, of een boek in delen. Stendhal, Chateaubriand, Dickens: literaire klassiekers waarvoor Bolloré niet in de buidel hoeft te tasten om de rechten te kopen. Vannacht en de komende twee nachten staat Le comte de Monte-Cristo op het programma, van Alexandre Dumas. Er schijnen overigens ook nachtjongens te zijn, maar op de programmering voor de komende dagen en op de fansite van Films7.com komen ze niet voor. Het voorleesprogramma heeft de mooie naam: Voyage au bout de la nuit.

Over voorlezen gesproken: de première van de verfilming van de prachtige roman De Voorlezer van Bernard Schlink laat in Frankrijk even op zich wachten. Volgens dit blog heeft TFM, de Franse distributeur van zender TF1 (ook onder leiding van een vriendje van Sarko), een financieel conflict met de Amerikaanse distributeur. De premièredatum van The Reader met de bekroonde Kate Winslet is daarom nog steeds onbekend.

Foto: Films7.com

Labels: , , ,

2 Reactie(s):

Anonymous Anoniem schreef...

nou, zo'n frisse meid mag mij ook wel een verhaaltje voorlezen !

9/3/09 13:25  
Blogger François schreef...

Als notoir slaap-loser die het wakkerliggen vult met zinloos kijken naar nacht-tv lijkt me dit wel een prachtige uitvinding. Beter ook dan hitsige dames die in breedbeeld hun kwaliteiten tonen en kreunen dat ze me dringend willen leren kennen en dat ik snel moet bellen of sms-en. In beeld staat klein maar leesbaar dat het om fictieve profielen gaat en dat er geen 'fysieke' afspraken mogelijk zijn. Dat heeft iets verwarrends:-)
Voorleestv zou wel leuk zijn. Probleem voor Nederland lijkt me: wie legt RTL-directeur Galjaard of die mevrouw van Net5 uit wat dat is...een boek.

9/3/09 19:56  

Een reactie posten

<< Home